Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
orzechowa, warzywa słodko-kwaśne, sałatka z kiełków, chałwa marchewkowa (dla 6 osób)

ZUPA IMBIROWA Z TOFU
1 opakowanie tofu naturalnego lub z warzywami (około 30 dag), 6 szklanek bulionu wegetariańskiego (instant), kawałek świeżego kłącza imbiru (3-4 cm), 3 łyżki szczypiorku, sos sojowy (tamari albo shoyu)
Tofu osączyć, pokroić na sześciany o boku około 2 cm. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. W garnku zagotować bulion z imbirem. Doprawić do smaku sosem sojowym, włożyć pokrojone tofu i przez chwilę razem podgrzewać. Zupę wlać do miseczek i posypać szczypiorkiem. Podawać z bułką.

ODŚWIĘTNA PIECZEŃ ORZECHOWA
20 dag migdałów, 10
orzechowa, warzywa słodko-kwaśne, sałatka z kiełków, chałwa marchewkowa (dla 6 osób)<br><br>&lt;tit1&gt;ZUPA IMBIROWA Z TOFU&lt;/tit1&gt;<br>1 opakowanie tofu naturalnego lub z warzywami (około 30 dag), 6 szklanek bulionu wegetariańskiego (instant), kawałek świeżego kłącza imbiru (3-4 cm), 3 łyżki szczypiorku, sos sojowy (tamari albo shoyu)<br>Tofu osączyć, pokroić na sześciany o boku około 2 cm. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. W garnku zagotować bulion z imbirem. Doprawić do smaku sosem sojowym, włożyć pokrojone tofu i przez chwilę razem podgrzewać. Zupę wlać do miseczek i posypać szczypiorkiem. Podawać z bułką.<br><br>&lt;tit1&gt;ODŚWIĘTNA PIECZEŃ ORZECHOWA&lt;/tit1&gt;<br>20 dag migdałów, 10
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego