Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wymieszać w osobnej misce - w równych proporcjach - sos worcester i sos sojowy. Przed włożeniem potrawy do mikrofalówki posmarować ją marynatą.
SKRZYDEŁKA, UDKA I PIERSI
Poukładać kawałki kurczaka (udka giczami do środka) dookoła talerza, przeznaczonego do pieczenia w kuchence mikrofalowej, albo w płytkim naczyniu żaroodpornym. Przykryć i upiec. Następnie nakryć upieczone sztuki mięsa folią spożywczą, odstawić na 5 minut, a potem podawać.

Grillowanie i ruszt
Grillowanie to niewątpliwie jedna z najlepszych metod przyrządzania kurczaka. Mięso z grilla ma więcej wartości odżywczych i jest lekkostrawne. Jednak nic nie może równać się z aromatem kurczaka, pieczonego na ruszcie. Przed pieczeniem mięso należy zamarynować w oliwie
wymieszać w osobnej misce - w równych proporcjach - sos worcester i sos sojowy. Przed włożeniem potrawy do mikrofalówki posmarować ją marynatą.<br>SKRZYDEŁKA, UDKA I PIERSI<br>Poukładać kawałki kurczaka (udka giczami do środka) dookoła talerza, przeznaczonego do pieczenia w kuchence mikrofalowej, albo w płytkim naczyniu żaroodpornym. Przykryć i upiec. Następnie nakryć upieczone sztuki mięsa folią spożywczą, odstawić na 5 minut, a potem podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Grillowanie i ruszt<br>Grillowanie to niewątpliwie jedna z najlepszych metod przyrządzania kurczaka. Mięso z grilla ma więcej wartości odżywczych i jest lekkostrawne. Jednak nic nie może równać się z aromatem kurczaka, pieczonego na ruszcie. Przed pieczeniem mięso należy zamarynować w oliwie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego