Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Suszone śliwki dokładnie opłucz i ugotuj w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Ugotowane śliwki osacz, a gdy ostygną, usuń pestki i drobno posiekaj.
Umyj jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka. Dokładnie wymieszaj żółtko z pokrojonymi śliwkami i dodaj do ugotowanej kaszy. Wymieszaj, by składniki się połączyły.
Białko ubij na sztywną pianę, dodając do niego cukier. Pianę dodaj do masy z kaszy manny i delikatnie wymieszaj na jednolity krem.
Żaroodporne naczynie do zapiekanek wysmaruj oliwą lub wyłóż papierem do pieczenia (zapobiega przywieraniu), przełóż do niego przygotowaną masę z kaszy manny. Wstaw naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekaj, aż pudding lekko
Suszone śliwki dokładnie opłucz i ugotuj w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Ugotowane śliwki osacz, a gdy ostygną, usuń pestki i drobno posiekaj.<br>Umyj jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka. Dokładnie wymieszaj żółtko z pokrojonymi śliwkami i dodaj do ugotowanej kaszy. Wymieszaj, by składniki się połączyły.<br>Białko ubij na sztywną pianę, dodając do niego cukier. Pianę dodaj do masy z kaszy manny i delikatnie wymieszaj na jednolity krem.<br>Żaroodporne naczynie do zapiekanek wysmaruj oliwą lub wyłóż papierem do pieczenia (zapobiega przywieraniu), przełóż do niego przygotowaną masę z kaszy manny. Wstaw naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekaj, aż pudding lekko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego