Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
sznurka wokół skrzydła, następnie przeciągnąć go przez pierś, a potem skrępować drugie skrzydło.
MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2
Porcjowanie kurczaka
1. Nogi 2. Piersi 3.Skrzydełka 4.Udka
1 Tuszkę obrócić grzbietem do góry. Naciąć korpus dokładnie wzdłuż linii kręgosłupa, ż do samej kości. W tych miejscach, w których kość udowa łączy się z grzbietem, ponacinać skórę tak, żeby udka kurczęcia bezwładnie opadły.
2 Kurczaka położyć na grzbiecie. Następnie naciąć skórę, łączącą udo z korpusem. Skręcić nogę tak, by odsłonić staw biodrowy. Odciąć ją w środku stawu - między główką kości udowej panewką stawową. Czynności te należy powtórzyć przy drugim udku.
MIĘSO
sznurka wokół skrzydła, następnie przeciągnąć go przez pierś, a potem skrępować drugie skrzydło.<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2<br>Porcjowanie kurczaka<br>1. Nogi 2. Piersi 3.Skrzydełka 4.Udka<br>1 Tuszkę obrócić grzbietem do góry. Naciąć korpus dokładnie wzdłuż linii kręgosłupa, ż do samej kości. W tych miejscach, w których kość udowa łączy się z grzbietem, ponacinać skórę tak, żeby udka kurczęcia bezwładnie opadły.<br>2 Kurczaka położyć na grzbiecie. Następnie naciąć skórę, łączącą udo z korpusem. Skręcić nogę tak, by odsłonić staw biodrowy. Odciąć ją w środku stawu - między główką kości udowej panewką stawową. Czynności te należy powtórzyć przy drugim udku.<br>MIĘSO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego