Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jej przygotowanie będzie wymagało więcej czasu.
Pamiętajmy, że świeże kurczę ma lepszy i bogatszy smak niż mrożone. Aby mięso było kruche i soczyste, dobrze jest tuszkę najpierw wymoczyć przez pół godziny w ciepłej, dobrze osolonej wodzie (łyżeczkę soli n dwa litry wody).
Zanim przystąpimy do przyrządzania potraw z kurczaka, musimy umyć go z zewnątrz i od wewnątrz. Jeśli zamierzamy użyć mięsa mrożonego, rozmrażajmy je stopniowo, w temperaturze pokojowej. Po każdej czynności umyjmy ręce.
Wartości odżywcze
Mięso kurczaków jest bogatym źródłem białka i zawiera bardzo mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem
jej przygotowanie będzie wymagało więcej czasu.<br>Pamiętajmy, że świeże kurczę ma lepszy i bogatszy smak niż mrożone. Aby mięso było kruche i soczyste, dobrze jest tuszkę najpierw wymoczyć przez pół godziny w ciepłej, dobrze osolonej wodzie (łyżeczkę soli n dwa litry wody).<br>Zanim przystąpimy do przyrządzania potraw z kurczaka, musimy umyć go z zewnątrz i od wewnątrz. Jeśli zamierzamy użyć mięsa mrożonego, rozmrażajmy je stopniowo, w temperaturze pokojowej. Po każdej czynności umyjmy ręce.<br>Wartości odżywcze<br>Mięso kurczaków jest bogatym źródłem białka i zawiera bardzo mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego