Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,
1 żółtko,
50 g orzechów włoskich,
sól,
pieprz do smaku,
zielenina
Żółty ser (najlepiej z gatunków twardych i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.
Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.
Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.
W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.
Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko
3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>1 żółtko,<br>50 g orzechów włoskich,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Żółty ser (najlepiej z gatunków twardych i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.<br>Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.<br>Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.<br>Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego