Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kilkakrotnemu gotowaniu usuniesz ze skórek pomarańczowych całą nieprzyjemną w smaku gorycz. Podczas ostatniego gotowania dodaj do wody szczyptę soli.
Przygotuj syrop. Dwie szklanki cukru zlej szklanka wody, dodaj łyżkę masła i ugotowane skórki pomarańczowe. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając) tak długo, aż skórki pomarańczowe wchłoną cały płyn.
Na płaskie naczynie wsyp kilka łyżek cukru kryształu i wyłóż skórki pomarańczowe. Wymieszaj, by skórki równomiernie pokryły się cukrem i odstaw na kilka godzin. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić.
Przed podaniem przełóż deser do szklanych pucharków. Możesz go udekorować listkami świeżej mięty.
RADA: w taki sam sposób możesz
kilkakrotnemu gotowaniu usuniesz ze skórek pomarańczowych całą nieprzyjemną w smaku gorycz. Podczas ostatniego gotowania dodaj do wody szczyptę soli.<br>Przygotuj syrop. Dwie szklanki cukru zlej szklanka wody, dodaj łyżkę masła i ugotowane skórki pomarańczowe. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając) tak długo, aż skórki pomarańczowe wchłoną cały płyn.<br>Na płaskie naczynie wsyp kilka łyżek cukru kryształu i wyłóż skórki pomarańczowe. Wymieszaj, by skórki równomiernie pokryły się cukrem i odstaw na kilka godzin. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić.<br>Przed podaniem przełóż deser do szklanych pucharków. Możesz go udekorować listkami świeżej mięty.<br>RADA: w taki sam sposób możesz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego