Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i gotować w łupinach około godziny, aż będą miękkie. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce. Dodać obrane ze skórki i również starte na tarce jabłka.
* Starte jabłka oraz buraki zalać litrem wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól oraz pieprz i gotować około 10 minut.
* Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do zupy i mieszając, zagotować. Zupę doprawić zmiażdżonymi ząbkami czosnku, szczyptą cukru oraz octem.
* Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Można ją jeść z razowym chlebem.
***
Składniki: 25 dag twarogu, 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków, jajko, 2 średnie cebule, 2 łyżki masła, łyżka posiekanej natki lub szczypiorku, niepełna szklanka mąki, sól
i gotować w łupinach około godziny, aż będą miękkie. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce. Dodać obrane ze skórki i również starte na tarce jabłka.<br>* Starte jabłka oraz buraki zalać litrem wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól oraz pieprz i gotować około 10 minut.<br>* Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do zupy i mieszając, zagotować. Zupę doprawić zmiażdżonymi ząbkami czosnku, szczyptą cukru oraz octem.<br>* Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Można ją jeść z razowym chlebem.<br>***<br>Składniki: 25 dag twarogu, 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków, jajko, 2 średnie cebule, 2 łyżki masła, łyżka posiekanej natki lub szczypiorku, niepełna szklanka mąki, sól
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego