mąki, <br>50 g tartej czekolady,<br>kilka orzechów włoskich,<br>kilka migdałów,<br>kilka rodzynek,<br>owoce do dekoracji<br>Żelatynę dokładnie wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 30 minut, by napęczniała.<br>Starannie oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mleko, mąkę i w kąpieli wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.<br>Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z