Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek jest suchy.
Po upieczeniu przełóż ciasto na duży płaski talerz.
Ubij śmietanę na krem, dodaj cukier do smaku, możesz również dodać odrobinę cukru wanilinowego. Posmaruj ubitą śmietaną boki tortu i posyp je startą czekoladą (najlepiej gorzką
pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek jest suchy.<br>Po upieczeniu przełóż ciasto na duży płaski talerz.<br>Ubij śmietanę na krem, dodaj cukier do smaku, możesz również dodać odrobinę cukru wanilinowego. Posmaruj ubitą śmietaną boki tortu i posyp je startą czekoladą (najlepiej gorzką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego