Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kompot i cukier. Na końcu dodaj schłodzone, lekko tężejące galaretki. Jeszcze chwilę ubijaj.
2. Masę przelej do pucharków. Odstaw, aby stężała. Przed podaniem deser ozdób kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.

Zapiekanka
(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)
Produkty na 4 porcje:
1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.
2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.
3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie
kompot i cukier. Na końcu dodaj schłodzone, lekko tężejące galaretki. Jeszcze chwilę ubijaj.<br>2. Masę przelej do pucharków. Odstaw, aby stężała. Przed podaniem deser ozdób kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.<br>&lt;gap&gt; <br>Zapiekanka<br>(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)<br>Produkty na 4 porcje:<br>1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.<br>2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.<br>3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego