Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Wszystkie dania mięsne są podawane z grilla, więc ci, którym dym z ogniska nie podchodzi, nie mają w ogóle czego tam szukać. Karczek za 9 zł, szaszłyk wp. za 10, kiełbasa biała w cenie 7,50 zł, kiełbasa serowa(?) też 7,5 zł, kaszanka á 5,5 zł. Są też żeberka - 11 zł, zestaw "bacówka" - 10 zł, skrzydełka z grilla (3 szt.) - 5 zł, bigos za 7 zł i papryka faszerowana za 5,5 zł. I to wszystko. Aha, byłbym zapomniał - dopchać się można kwaśnicą - 5 zł i żurem bacowskim za 6 zł.
Szczerze mówiąc odeszła mi ochota do spróbowania czegokolwiek
Wszystkie dania mięsne są podawane z grilla, więc ci, którym dym z ogniska nie podchodzi, nie mają w ogóle czego tam szukać. Karczek za 9 zł, szaszłyk wp. za 10, kiełbasa biała w cenie 7,50 zł, kiełbasa serowa(?) też 7,5 zł, kaszanka á 5,5 zł. Są też żeberka - 11 zł, zestaw "bacówka" - 10 zł, skrzydełka z grilla (3 szt.) - 5 zł, bigos za 7 zł i papryka faszerowana za 5,5 zł. I to wszystko. Aha, byłbym zapomniał - dopchać się można &lt;dialect&gt;kwaśnicą&lt;/&gt; - 5 zł i żurem bacowskim za 6 zł.<br>Szczerze mówiąc odeszła mi ochota do spróbowania czegokolwiek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego