Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej - głównie w wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.
PRZEPIS NA SOS CEBULOWO - PIEPRZOWY
Danie dla 4 osób
3 cebule, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 szklanka bulionu, 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka masła, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego. Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu
do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej - głównie w wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.<br>PRZEPIS NA SOS CEBULOWO - PIEPRZOWY<br>Danie dla 4 osób<br>3 cebule, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 szklanka bulionu, 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka masła, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego. Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego