Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Krupnik z pęczaku,
makaron szpinakowy z białym serem
* Czas przygotowania zupy 50 minut
* Czas przygotowania II dania 45 minut
Składniki: pęczek włoszczyzny, cebula, 10 dag pęczaku, 2 ziemniaki, łyżka masła, 2 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki posiekanej natki.
Przygotowanie:
* Pęczak namoczyć na noc w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego około 30 minut.
* Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Gdy pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.
* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i
Krupnik z pęczaku&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;makaron szpinakowy z białym serem&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 45 minut<br>Składniki: pęczek włoszczyzny, cebula, 10 dag pęczaku, 2 ziemniaki, łyżka masła, 2 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki posiekanej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Pęczak namoczyć na noc w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego około 30 minut.<br>* Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Gdy pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.<br>* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego