Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
Jej nieprawdopodobny smak i aromat powoduje, że ilekroć kelner obkroiwszy chrupiące piersi ptaka resztę odwozi na zaplecze, chciałoby się wstać i odebrać mu resztę potrawy i tylko dobre maniery oraz znajomość chińskiego rytuału nie pozwala ruszyć w pościg za odlatującym smakołykiem.

Równie doskonałe są tu mięsa figurujące w spisie przekąsek zimnych. Polecam szynkę z miodem lub wołowinę po syczuańsku. Spośród zup zdecydowanie wyróżniłbym owoce morza. Jej aromat jest niepowtarzalny i wywołuje obrazy małych knajpek portowych w Azji Południowo-Wschodniej, gdzie kucharze wiedzą, co i jak zrobić z dowolnego morskiego żyjątka lub alg i wodorostów.

Kilkadziesiąt potraw z wieprzowiny, wołowiny i ryb
Jej nieprawdopodobny smak i aromat powoduje, że ilekroć kelner obkroiwszy chrupiące piersi ptaka resztę odwozi na zaplecze, chciałoby się wstać i odebrać mu resztę potrawy i tylko dobre maniery oraz znajomość chińskiego rytuału nie pozwala ruszyć w pościg za odlatującym smakołykiem.<br><br>Równie doskonałe są tu mięsa figurujące w spisie przekąsek zimnych. Polecam szynkę z miodem lub wołowinę po syczuańsku. Spośród zup zdecydowanie wyróżniłbym owoce morza. Jej aromat jest niepowtarzalny i wywołuje obrazy małych knajpek portowych w Azji Południowo-Wschodniej, gdzie kucharze wiedzą, co i jak zrobić z dowolnego morskiego żyjątka lub alg i wodorostów.<br><br>Kilkadziesiąt potraw z wieprzowiny, wołowiny i ryb
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego