Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i stalowy pilnik skrzyżować pod kątem 45o (należy uważa, by nie trzymać ich prostopadle względem siebie).
2. Poruszyć nimi tak, aby jedno otrze otarło się o drugie.
3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.

Pieczenie
Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby go przygotować. Tajemnica soczystego mięsa i kruchej skórki kryje się w półgodzinnym moczeniu tuszki w cieplej wodzie z solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć
i stalowy pilnik skrzyżować pod kątem 45o (należy uważa, by nie trzymać ich prostopadle względem siebie).<br>2. Poruszyć nimi tak, aby jedno otrze otarło się o drugie.<br>3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.<br>&lt;gap&gt;<br>Pieczenie<br>Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby go przygotować. Tajemnica soczystego mięsa i kruchej skórki kryje się w półgodzinnym moczeniu tuszki w cieplej wodzie z solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego