masą czekoladową, mąką i orzechami. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.<br>Czekoladę na polewę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z przetartym przez sito cukrem i masłem.<br>Ciasto pokroić na prostokątne kawałki. Polać polewą. Każdy kawałek przybrać połówką orzecha.<br>Kutia<br><gap><br>150 g łuskanej pszenicy, 200 g maku, 3 szklanki mleka, 100 g migdałów, 1/2 kostki masła, 100 g cukru, miód, 80 g orzechów, 100 g rodzynków, smażona pomarańczowa skórka, kilka łyżek rumu, suszone owoce<br>Pszenicę umyć, namoczyć na noc w letniej wodzie. Odcedzić, zalać śwież wodą i gotować do miękkości. Migdały sparzyć