Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
imbir, czosnek i wszystko przysmażyć. Następnie włożyć skrzydełka, zalać bulionem, dodać sos sojowy, przyprawę "pięć smaków" i sherry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Przez ostatnie 10 min należy dość często wstrząsać rondlem, żeby nie dopuścić do przypaleni się sosu. Podawać z ryżem i warzywami.
DUŻO: WITAMINY Z GRUPY B, ŻELAZA
Dobra rada!
Warto zebrać zestaw przypraw, które nam pozwolą przyrządzać dania po chińsku: sos sojowy, olej sezamowy, imbir, grzyby mung.
Wieprzowina słodko - kwaśna
SKŁADNIKI NA 12 PORCJI:

Warzywa i mięso pokroić w drobne paseczki. Na patelni (lub w woku) rozgrzać olej i usmażyć mięso. Po pięciu minutach dodać marchewkę
imbir, czosnek i wszystko przysmażyć. Następnie włożyć skrzydełka, zalać bulionem, dodać sos sojowy, przyprawę "pięć smaków" i sherry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Przez ostatnie 10 min należy dość często wstrząsać rondlem, żeby nie dopuścić do przypaleni się sosu. Podawać z ryżem i warzywami.<br>DUŻO: WITAMINY Z GRUPY B, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Warto zebrać zestaw przypraw, które nam pozwolą przyrządzać dania po chińsku: sos sojowy, olej sezamowy, imbir, grzyby mung.<br>Wieprzowina słodko - kwaśna<br>SKŁADNIKI NA 12 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Warzywa i mięso pokroić w drobne paseczki. Na patelni (lub w woku) rozgrzać olej i usmażyć mięso. Po pięciu minutach dodać marchewkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego