Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
kruchością mięsa i chrupiącą skórką, o dziwo, dokładnie ogoloną. Z dodatkiem chrzanu ze śmietaną choć w części zniwelowało moje wcześniejsze nikczemne doznania. Bardzo mnie to rozanieliło, bo nie lubię o kimś pisać tylko źle.
Moja relacja nie byłaby pełna, gdybym nie wspomniał o proporcji napojów alkoholowych do potraw dostępnych w "Bacówce". Wynosi ona 60:16, co daje wyśrubowany wynik ok. 3,75. Gdyby właścicielom karczmy udało się zlikwidować choć jedno ciepłe danie, mogli by podwyższyć ten wynik do pełnej 4,00, co stanowi już klasę samą w sobie. Podpowiadam, że liczbę tę osiągnąć można również poprzez umieszczenie w karcie dodatkowych 4
kruchością mięsa i chrupiącą skórką, o dziwo, dokładnie ogoloną. Z dodatkiem chrzanu ze śmietaną choć w części zniwelowało moje wcześniejsze nikczemne doznania. Bardzo mnie to rozanieliło, bo nie lubię o kimś pisać tylko źle.<br>Moja relacja nie byłaby pełna, gdybym nie wspomniał o proporcji napojów alkoholowych do potraw dostępnych w "Bacówce". Wynosi ona 60:16, co daje wyśrubowany wynik ok. 3,75. Gdyby właścicielom karczmy udało się zlikwidować choć jedno ciepłe danie, mogli by podwyższyć ten wynik do pełnej 4,00, co stanowi już klasę samą w sobie. Podpowiadam, że liczbę tę osiągnąć można również poprzez umieszczenie w karcie dodatkowych 4
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego