Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
TRUSKAWKI, CZEREŚNIE, MALINY...
Polędwica wołowa z sosem malinowym

1,2 kg polędwicy wołowej, 4 łyżki oleju, sól; do przybrania: natka pietruszki

SOS

50 dag malin (mogą być mrożone), 3/4 szklanki oliwy, 2 łyżki octu winnego, cukier, sól, pieprz
Przygotować sos: maliny umyć, osączyć (trochę całych owoców pozostawić do przybrania), krótko zmiksować
TRUSKAWKI, CZEREŚNIE, MALINY...&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;Polędwica wołowa z sosem malinowym&lt;/&gt;<br><br>1,2 kg polędwicy wołowej, 4 łyżki oleju, sól; do przybrania: natka pietruszki<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>50 dag malin (mogą być mrożone), 3/4 szklanki oliwy, 2 łyżki octu winnego, cukier, sól, pieprz<br>Przygotować sos: maliny umyć, osączyć (trochę całych owoców pozostawić do przybrania), krótko zmiksować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego