Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki, ziarna kawy, aromat lasu. Podawać w temperaturze 17°C.
* Do deseru z bananów i lodów słodkie Bordeaux "Grande
Reserve" Kressman, w cenie 25 zł. Do tortu makowego Sherry
które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki, ziarna kawy, aromat lasu. Podawać w temperaturze 17°C.<br>* Do deseru z bananów i lodów słodkie Bordeaux "Grande<br>Reserve" Kressman, w cenie 25 zł. Do tortu makowego Sherry
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego