Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki, ziarna kawy, aromat lasu. Podawać w temperaturze 17°C.
* Do deseru z bananów i lodów słodkie Bordeaux "Grande
Reserve" Kressman, w cenie 25 zł. Do tortu makowego Sherry Cream "Osborne" (34 zł
wina odpowiednio cechy: Sauvignon Blanc - świeżość, wigor i wyrazistość, Muscadelle - finezję, Semillon - nasycenie i aromat; - do polędwicy z pieczarkami polecam czerwone wino Mouton Cadet-Bordeaux rouge, produkowane przez Barona Philippe de Rotschild (cena 49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki, ziarna kawy, aromat lasu. Podawać w temperaturze 17°C.<br>* Do deseru z bananów i lodów słodkie Bordeaux "Grande<br>Reserve" Kressman, w cenie 25 zł. Do tortu makowego Sherry Cream "Osborne" (34 zł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego