Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 6
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i również zetrzeć. Przygotowane składniki wymieszać z serkiem i przyprawami. Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem. (4 porcje)

Gorące:

Pory "Casanova"

2 pory (40 dag), 6 dag szynki, 5 dag sera pleśniowego (rokpol, roquefort), 1/2 szklanki śmietany 18-procentowej, 1 łyżka masła, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia: 2 łyżki masła lub margaryny
Pory oczyścić, umyć, pokroić na dziesięciocentymetrowe kawałki, włożyć do posolonego wrzątku, gotować 4-5 min
umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i również zetrzeć. Przygotowane składniki wymieszać z serkiem i przyprawami. Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem. (4 porcje)<br><br>&lt;tit&gt;Gorące:&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Pory "Casanova"&lt;/&gt;<br><br>2 pory (40 dag), 6 dag szynki, 5 dag sera pleśniowego (rokpol, roquefort), 1/2 szklanki śmietany 18-procentowej, 1 łyżka masła, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia: 2 łyżki masła lub margaryny<br>Pory oczyścić, umyć, pokroić na dziesięciocentymetrowe kawałki, włożyć do posolonego wrzątku, gotować 4-5 min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego