umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i również zetrzeć. Przygotowane składniki wymieszać z serkiem i przyprawami. Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem. (4 porcje)<br><br><tit>Gorące:</><br><br><tit>Pory "Casanova"</><br><br>2 pory (40 dag), 6 dag szynki, 5 dag sera pleśniowego (rokpol, roquefort), 1/2 szklanki śmietany 18-procentowej, 1 łyżka masła, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia: 2 łyżki masła lub margaryny<br>Pory oczyścić, umyć, pokroić na dziesięciocentymetrowe kawałki, włożyć do posolonego wrzątku, gotować 4-5 min