Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
podaniem przełóż je na płaski półmisek, udekoruj liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.
Ułóż na półmisku kilka plasterków cytryny. Roladki doskonale smakują z sosem chrzanowym.
RADA: jeśli chcesz, możesz roladki rybne opanierować w bułce tartej i usmażyć na małym ogniu, aż nabiorą złocistego koloru.

DRUGIE DANIA
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM

Makaron, najlepiej krajankę, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.
Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na
podaniem przełóż je na płaski półmisek, udekoruj liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.<br>Ułóż na półmisku kilka plasterków cytryny. Roladki doskonale smakują z sosem chrzanowym.<br>RADA: jeśli chcesz, możesz roladki rybne opanierować w bułce tartej i usmażyć na małym ogniu, aż nabiorą złocistego koloru.<br>&lt;gap&gt;<br>DRUGIE DANIA<br>ZAPIEKANKA Z MIĘSEM<br>&lt;gap&gt;<br>Makaron, najlepiej krajankę, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.<br>Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego