Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.
PRZEPIS NA SOS CEBULOWO - PIEPRZOWY
Danie dla 4 osób
3 cebule, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 szklanka bulionu, 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka masła, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego. Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Wlać bulion, dodać czosnek i dusić ok. 15 min. Całość przetrzeć przez sito. Następnie zagotować, doprawić
wierzchniej warstwie owocu - piperyny. Pieprz czarny mielony jest powszechnie używaną przyprawa. Dodaje się o do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Pieprz czarny mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.<br>PRZEPIS NA SOS CEBULOWO - PIEPRZOWY<br>Danie dla 4 osób<br>3 cebule, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 szklanka bulionu, 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka masła, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego. Cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Wlać bulion, dodać czosnek i dusić ok. 15 min. Całość przetrzeć przez sito. Następnie zagotować, doprawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego