PRZYGOTOWANIA:<br>1. Mięso zalej 3 l wody i podgotuj przez 40 minut. Potem dodaj drobno posiekaną kapustę, cebulę, startą marchewkę i łyżkę masła. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez pól godziny.<br>2. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Gotuj, ż staną się miękkie. Udekoruj natką.<br><gap><br>Deser owocowy<br>(Z LODAMI I BITĄ ŚMIETANĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>po 1 puszce ananasów, brzoskwiń, mandarynek i gruszek, 2 pomarańcze, 2 owoce kiwi, sok z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki rumu, 4 kulki lodów waniliowych, bita śmietana<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Owoce z puszek osącz na sitku. Ananasy, brzoskwinie i