Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jaj przepiórczych na surowo. Można je jeść w "koglu-moglu", można łykać surowe. Bardzo smaczne są jajeczka roztarte z miodem lub sokiem, np. wiśniowym. Jajeczko z paroma kroplami cytryny lub soku z pomarańczy będzie n pewno znakomitym przysmakiem dla dzieci, zaś kilka kropel koniaku dodane do "kogla-mogła" przekona Pana Domu do spożywania jajeczek przepiórczych. Trzeba tylko pamiętać, że dorosły nie powinien jeść w stanie surowym więcej niż pięć jajeczek dziennie. Jest to bowiem potężny zastrzyk witaminowy. Dzieci oczywiście mniej.
Można jeść również jajeczka gotowane. Na miękko gotujemy je pół minuty, na twardo - półtorej do dwóch minut. Jajecznicę sporządzamy na małej
jaj przepiórczych na surowo. Można je jeść w "koglu-moglu", można łykać surowe. Bardzo smaczne są jajeczka roztarte z miodem lub sokiem, np. wiśniowym. Jajeczko z paroma kroplami cytryny lub soku z pomarańczy będzie n pewno znakomitym przysmakiem dla dzieci, zaś kilka kropel koniaku dodane do "kogla-mogła" przekona Pana Domu do spożywania jajeczek przepiórczych. Trzeba tylko pamiętać, że dorosły nie powinien jeść w stanie surowym więcej niż pięć jajeczek dziennie. Jest to bowiem potężny zastrzyk witaminowy. Dzieci oczywiście mniej.<br>Można jeść również jajeczka gotowane. Na miękko gotujemy je pół minuty, na twardo - półtorej do dwóch minut. Jajecznicę sporządzamy na małej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego