Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
błon, dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niewielkie kawałki. Pokrój cebulę w kostkę. Na patelni z wysokimi brzegami lub w dużym rondlu rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i smaż, z mięso ładnie się zrumieni i utworzy się na nim chrupiąca skorupka. Dopraw sól i pieprzem do smaku, dodaj przygotowaną kapustę, podduś kilka minut, dodaj puree z pomidorów, drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę i posiekany lub zmiażdżony w prasce czosnek. Wymieszaj i duś około 10 minut.
Gotowe danie obficie posyp szczypiorkiem i wymieszaj. Podawaj udekorowane gałązkami natki pietruszki, z ziemniakami z wody lub pieczonymi
błon, dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niewielkie kawałki. Pokrój cebulę w kostkę. Na patelni z wysokimi brzegami lub w dużym rondlu rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i smaż, z mięso ładnie się zrumieni i utworzy się na nim chrupiąca skorupka. Dopraw sól i pieprzem do smaku, dodaj przygotowaną kapustę, podduś kilka minut, dodaj puree z pomidorów, drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę i posiekany lub zmiażdżony w prasce czosnek. Wymieszaj i duś około 10 minut.<br>Gotowe danie obficie posyp szczypiorkiem i wymieszaj. Podawaj udekorowane gałązkami natki pietruszki, z ziemniakami z wody lub pieczonymi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego