Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
posiekaną kapustą kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją delikatnie opłukać pod bieżącą wodą), dodaj pokrojone pieczarki.
Dużą cebulę (bardzo ładnie wygląda sałatka z czerwoną cebulą) obierz i pokrój w cienkie pierścienie, przełóż na sito i zalej wrzątkiem, by straciła ostry smak, po osączeniu dodaj j do sałatki i wymieszaj.
Dopraw sałatkę solą i cukrem do smaku. Polej olejem (a najlepiej oliwą z oliwek) i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj sałatkę zieleniną: gałązkami natki pietruszki lub koperku, możesz też obficie posypać ją drobno posiekanym szczypiorkiem.
Sałatka ziemniaczana jest potrawą dość sycąca, możesz ją zatem podawać jako samodzielne danie, na przykład n kolację
posiekaną kapustą kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją delikatnie opłukać pod bieżącą wodą), dodaj pokrojone pieczarki.<br>Dużą cebulę (bardzo ładnie wygląda sałatka z czerwoną cebulą) obierz i pokrój w cienkie pierścienie, przełóż na sito i zalej wrzątkiem, by straciła ostry smak, po osączeniu dodaj j do sałatki i wymieszaj.<br>Dopraw sałatkę solą i cukrem do smaku. Polej olejem (a najlepiej oliwą z oliwek) i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj sałatkę zieleniną: gałązkami natki pietruszki lub koperku, możesz też obficie posypać ją drobno posiekanym szczypiorkiem.<br>Sałatka ziemniaczana jest potrawą dość sycąca, możesz ją zatem podawać jako samodzielne danie, na przykład n kolację
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego