Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
1/2 łyżki margaryny jogurtowej lub masła, 1 jajko ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 plastry szynki lub innej wędliny, 1 mały serek topiony, sól, pieprz do smaku
Gorące jajko, po obraniu, rozgniatamy widelcem i mieszamy z margaryną. Dodajemy szczypiorek i mieszamy z posiekaną szynką i takimż serkiem. Doprawiamy pieprzem i solą. Masą wypełniamy wnętrze bułki i zawijamy ją w folię. Kiedy farsz zastygnie, możemy bagietkę podzielić na mniejsze porcje.
Maciej Kuroń
1/2 łyżki margaryny jogurtowej lub masła, 1 jajko ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 plastry szynki lub innej wędliny, 1 mały serek topiony, sól, pieprz do smaku<br>Gorące jajko, po obraniu, rozgniatamy widelcem i mieszamy z margaryną. Dodajemy szczypiorek i mieszamy z posiekaną szynką i &lt;orig&gt;takimż&lt;/&gt; serkiem. Doprawiamy pieprzem i solą. Masą wypełniamy wnętrze bułki i zawijamy ją w folię. Kiedy farsz zastygnie, możemy bagietkę podzielić na mniejsze porcje.<br>&lt;au&gt;Maciej Kuroń
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego