pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano. Przygotować sos: cebule obrać i pokroić na plasterki. Jałowiec rozgnieść w moździerzu. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku usmażyć cebulę na oleju, dodać jałowiec i sos. Gotować 5 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Na upieczonych kawałkach ciasta ułożyć wątróbkę i polać sosem.<br><br><tit>Gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną</><br><br>5 pstrągów (2 kg)<br><br><tit>WARZYWA</><br><br>po 50 dag marchwi, cukini, selera i białej części pora, 4 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki masła, sól, pieprz Przygotować warzywa: marchew, cukinię, seler