Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posolić na zewnątrz i od środka. Napełnić farszem, zszyć. Zalać wywarem, przykryć i piec 20 minut w rozgrzanym do 210oC piekarniku.
Obrane ze skórki i pokrojone pomidory skropić sokiem z cytryny. Dodać zmiażdżony czosnek, olej, natkę. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem i solą.
Marchewkę zetrzeć. Wymieszać z olejem sezamowym i słonecznikowym, sosem sojowym, imbirem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku sól, pieprzem, papryką i octem.
Obrane jabłko i dymkę pokroić i podsmażyć na maśle. Zalać śmietanką, dodać curry, pieprz i sól.
Rybę wyjąć z wywaru. Ułożyć na
i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Rybę opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posolić na zewnątrz i od środka. Napełnić farszem, zszyć. Zalać wywarem, przykryć i piec 20 minut w rozgrzanym do 210oC piekarniku.<br>Obrane ze skórki i pokrojone pomidory skropić sokiem z cytryny. Dodać zmiażdżony czosnek, olej, natkę. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem i solą.<br>Marchewkę zetrzeć. Wymieszać z olejem sezamowym i słonecznikowym, sosem sojowym, imbirem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku sól, pieprzem, papryką i octem.<br>Obrane jabłko i dymkę pokroić i podsmażyć na maśle. Zalać śmietanką, dodać curry, pieprz i sól.<br>Rybę wyjąć z wywaru. Ułożyć na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego