Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
natka pietruszki
Kurczaka umyć i pociąć na kawałki. Podroby umyć i posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i przesmażyć na niej kawałki kurczaka obtoczone w mące wraz z posiekanymi podrobami.
Gdy się zrumienią, dolać wino i odparować, po czym dodać obrane ze skórki
i posiekane pomidory oraz sól i pieprz.
Dusić na małym ogniu, a gdy kurczak będzie gotowy, posypać go siekana natką pietruszki.
W międzyczasie ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie, a następnie przetrzeć na puree dodając jednocześnie
mleko, pozostałą oliwę i szczyptę gałki muszkatołowej.
Wyłożyć ziemniakami puree dno i boki żaroodpornego naczynia, a na nich pośrodku ułożyć
natka pietruszki<br>Kurczaka umyć i pociąć na kawałki. Podroby umyć i posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i przesmażyć na niej kawałki kurczaka obtoczone w mące wraz z posiekanymi podrobami.<br>Gdy się zrumienią, dolać wino i odparować, po czym dodać obrane ze skórki <br>i posiekane pomidory oraz sól i pieprz.<br>Dusić na małym ogniu, a gdy kurczak będzie gotowy, posypać go siekana natką pietruszki.<br>W międzyczasie ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie, a następnie przetrzeć na puree dodając jednocześnie<br>mleko, pozostałą oliwę i szczyptę gałki muszkatołowej.<br>Wyłożyć ziemniakami puree dno i boki żaroodpornego naczynia, a na nich pośrodku ułożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego