Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1/3 w kostkę.
2. Przypraw warzyw solą i pieprzem, potem polej je oliwą i wymieszaj.

Deser truskawkowy
(Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ)
Produkty na 4 porcje:
4 białka, szklanka kompotu z truskawek (bez owoców), 4 łyżki cukru, 2 galaretki wiśniowe, bita śmietana do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozpuść galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj do nich kompot i cukier. Na
nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1/3 w kostkę.<br>2. Przypraw warzyw solą i pieprzem, potem polej je oliwą i wymieszaj.<br>&lt;gap&gt;<br>Deser truskawkowy<br>(Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>4 białka, szklanka kompotu z truskawek (bez owoców), 4 łyżki cukru, 2 galaretki wiśniowe, bita śmietana do dekoracji<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Rozpuść galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj do nich kompot i cukier. Na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego