Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę, ponownie włożyć do zupy. Przyprawić całość do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.
DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA
Dobra rada!
Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.
Gulasz z piwem
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać
garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę, ponownie włożyć do zupy. Przyprawić całość do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.<br>DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA<br>Dobra rada!<br>Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.<br>Gulasz z piwem<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego