Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
o 49 smakach, uważane za produkt nowego tysiąclecia, szybkie i łatwe w użyciu. Hiszpanie proponują gotowe gazzpacho na zimno, sprzedawane w kartonikach, a także ajoblanco - białą zupę z dodatkiem czosnku, migdałów, rodzynek, chleba, soku cytrynowego i oliwy z oliwek. Największą pomysłowością w udogodnieniu życia pani domu wykazali się jednak producenci Hot Lunchu: zaproponowali specjalne pojemniki wypełnione częściowo zimną wodą, a częściowo granulatem wapna; po połączeniu tych składników (wciśnięcie odpowiedniego guzika) naczynie rozgrzewa się do 75oC. Wewnątrz pojemnika mieści się znormalizowana puszka, której zawartość, na przykład parówki, gulasz czy zupa, już po dziesięciu minutach podgrzewania nadaje się do jedzenia.

Natasza Socha Kolonia
o 49 smakach, uważane za produkt nowego tysiąclecia, szybkie i łatwe w użyciu. Hiszpanie proponują gotowe gazzpacho na zimno, sprzedawane w kartonikach, a także ajoblanco - białą zupę z dodatkiem czosnku, migdałów, rodzynek, chleba, soku cytrynowego i oliwy z oliwek. Największą pomysłowością w udogodnieniu życia pani domu wykazali się jednak producenci Hot Lunchu: zaproponowali specjalne pojemniki wypełnione częściowo zimną wodą, a częściowo granulatem wapna; po połączeniu tych składników (wciśnięcie odpowiedniego guzika) naczynie rozgrzewa się do 75oC. Wewnątrz pojemnika mieści się znormalizowana puszka, której zawartość, na przykład parówki, gulasz czy zupa, już po dziesięciu minutach podgrzewania nadaje się do jedzenia.<br><br>&lt;au&gt;Natasza Socha Kolonia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego