Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
stopionego masła.

Kotlet nie tylko dla jarosza
Aby delektować się smakiem oraz aromatem chrupiących i rumianych kotletów, wcale nie trzeba jadać mięsa. Amatorzy warzyw i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.
Rosoł jajeczny z grzankami,
kotlety z kapusty.
* Czas przygotowania zupy 15 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.
Przygotowanie:
* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować
stopionego masła.<br>&lt;page nr=9&gt;<br>&lt;tit&gt;Kotlet nie tylko dla jarosza&lt;/&gt;<br>Aby delektować się smakiem oraz aromatem chrupiących i rumianych kotletów, wcale nie trzeba jadać mięsa. Amatorzy warzyw i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.<br>&lt;name type="prod"&gt;Rosoł jajeczny z grzankami&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;kotlety z kapusty&lt;/&gt;.<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego