Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
oni faworek rybny na musie chrzanowym z sałatą z botwiny. Daniem głównym był comber z jelenia na sosie jeżynowym z ziemniaczano-grzybowym sufletem.
Drugie miejsce zdobyli Marcin Szukaj i Łukasz Glez-man z restauracji "Dolce Vita" w Bydgoszczy, a trzecie - Łukasz Pielak i Sylwester Kępiński z hotelu "Bristol" w Warszawie.
Inicjator konkursu, szef kuchni pałacu w Wiejcach Jean Bos wysoko ocenił umiejętności zawodników. Jego opinia jest w środowisku bardzo ceniona, bo ten belgijski mistrz kuchni ma na swoim koncie wiele międzynarodowych nagród i bogate doświadczenie zawodowe zdobyte m.in. w pałacu księcia Rainera w Monako, gdzie w latach 90. był szefem
oni faworek rybny na musie chrzanowym z sałatą z botwiny. Daniem głównym był comber z jelenia na sosie jeżynowym z ziemniaczano-grzybowym sufletem. <br>Drugie miejsce zdobyli Marcin Szukaj i Łukasz Glez-man z restauracji "Dolce Vita" w Bydgoszczy, a trzecie - Łukasz Pielak i Sylwester Kępiński z hotelu "Bristol" w Warszawie. <br>Inicjator konkursu, szef kuchni pałacu w Wiejcach Jean Bos wysoko ocenił umiejętności zawodników. Jego opinia jest w środowisku bardzo ceniona, bo ten belgijski mistrz kuchni ma na swoim koncie wiele międzynarodowych nagród i bogate doświadczenie zawodowe zdobyte m.in. w pałacu księcia Rainera w Monako, gdzie w latach 90. był szefem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego