Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zupy.
* Zupę gotować jeszcze 5-10 minut. Na talerzach ozdobić polówkami jajka.
***
Składniki: 2 cebule, po 40 dag kabaczka oraz ziemniaków, strąk papryki, kawałek selera, marchew, łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag kiełbasy, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, natka.
Przygotowanie:
* Kabaczek i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Obrane cebule i czosnek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.
* Marchew oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić
zupy.<br>* Zupę gotować jeszcze 5-10 minut. Na talerzach ozdobić polówkami jajka.<br>***<br>Składniki: 2 cebule, po 40 dag kabaczka oraz ziemniaków, strąk papryki, kawałek selera, marchew, łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag kiełbasy, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Kabaczek i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Obrane cebule i czosnek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.<br>* Marchew oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego