dostać nawet dwadzieścia pięć lat.</></><br><br><div type="art" sex="m"><br><tit>Egzotyczny kociołek</><br><br><intro>Nie święci garnki lepią. Wśród właścicieli egzotycznych restauracji można spotkać: doktora geologii, metalurga, lekarza, prawnika, elektryka, muzyka...</><br>Schabowy z kapustą, mielony z kapustą, żeberka z kapustą, kiełbasa z kapustą, kapusta zasmażana, kapuśniak... Ciekawość cudzoziemskiej kuchni pozostawała we mnie niezaspokojona do czasu, gdy w Krakowie pojawili się ludzie, których nikt by nie podejrzewał o smykałkę do gastronomii.<br><br><tit>Elektryk z Hanoi</><br><br>Na początku lat siedemdziesiątych, wojująca z Ameryką, Demokratyczna Republika Wietnamu wysłała na studia do Wrocławia młodego Dinh Ngoc Thieua. Był jednym z wielu Wietnamczyków, kształconych na polskich uczelniach w ramach <q>"bratniej pomocy"</>. Najpierw trafił do