potraw mięsnych, ryb, sałatek, zup oraz warzyw. Jest podstawową przyprawą do pizzy i spaghetti. Ze względu na intensywny aromat radzimy stosować go z umiarem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. <gap><br>Producent przyprawy:<br><name type="org">Vigora</> przyprawa warzywna do zup, mięs i sosów. <gap> </><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">KAMIS</><br>Czwórka do ogórka<br>By Twoje ogórki nabrały smaku!<br><gap><br>LIŚCIE LAUROWE<br><gap><br>GORCZYCA biała<br><gap><br>PIEPRZ CZARNY ziarnisty<br><gap><br>ZIELE ANGIELSKIE<br><gap><br>Sprawdzone przepisy na smaczne ogórki<br>OGÓRKI KWASZONE<br>Składniki (na przygotowanie 1 litrowego słoja): ok. 0,8 kg ogórków, 1/2 litra wody, 20 g soli (1 łyżka).<br>Przyprawy: 3-4 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, łodyga kopru, 1 liść laurowy, 2 liście z