łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).<br><gap><br><name type="prod">Lasagne</> verdi alla bolognese<br>Zielone <name type="prod">lasagne</> <br>12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule