Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 5 łyżkach mleka i wlać do reszty gotującego się mleka z wanilią. Gorącym "budyniem" zalać ubite żółtka. Wymieszać ze starta czekoladą. Wylać n popieczony spód i piec 10-15 minut.<br>Na ostudzonej tarcie ułożyć pokrojone w plasterki banany. Resztę cukru upalić na brązowo, rozpuścić w alkoholu. Lukrem polać tort.<br>Makowiec z marcepanem.<br><gap><br>Ciasto<br>400 g mąki, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 jajka, 1/2 szklanki mleka, 150 g margaryny, 70 g drożdży, łyżka cukru pudru, tłuszcz do formy<br>Masa<br>szklanka śmietany kremówki, jajko, 150 g zmielonego maku, 200 g masy marcepanowej, 2 łyżki rumu, 100 g rodzynek