wyłożony sałatą (chwilę wcześniej obłożyć miskę ściereczką zmoczoną w gorącej wodzie) i przybrać rzodkiewkami, pomidorami, szczypiorkiem oraz cytryną. Przygotować sos: składniki sosu starannie wymieszać. Potrawę podawać z pieczywem i sosem w sosjerce. <br>(5 porcji)<br><br><tit1>Nadziewana po francusku</tit1><br>2 kg mięsa z szynki wieprzowej, 10 dag słoniny, 1 szklanka rosołu, sól<br>MARYNATA:<br>3 łyżki oleju, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 3 liście laurowe, po 2 gałązki natki pietruszki, świeżego rozmarynu i tymianku, 2 ząbki czosnku<br>NADZIENIE:<br>1/2 szklanki bułki tartej, 1 jajko, 2 łyżki natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz Przygotować marynatę: czosnek obrać i grubo posiekać