Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
wyłożony sałatą (chwilę wcześniej obłożyć miskę ściereczką zmoczoną w gorącej wodzie) i przybrać rzodkiewkami, pomidorami, szczypiorkiem oraz cytryną. Przygotować sos: składniki sosu starannie wymieszać. Potrawę podawać z pieczywem i sosem w sosjerce.
(5 porcji)

Nadziewana po francusku
2 kg mięsa z szynki wieprzowej, 10 dag słoniny, 1 szklanka rosołu, sól
MARYNATA:
3 łyżki oleju, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 3 liście laurowe, po 2 gałązki natki pietruszki, świeżego rozmarynu i tymianku, 2 ząbki czosnku
NADZIENIE:
1/2 szklanki bułki tartej, 1 jajko, 2 łyżki natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz Przygotować marynatę: czosnek obrać i grubo posiekać
wyłożony sałatą (chwilę wcześniej obłożyć miskę ściereczką zmoczoną w gorącej wodzie) i przybrać rzodkiewkami, pomidorami, szczypiorkiem oraz cytryną. Przygotować sos: składniki sosu starannie wymieszać. Potrawę podawać z pieczywem i sosem w sosjerce. <br>(5 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Nadziewana po francusku&lt;/tit1&gt;<br>2 kg mięsa z szynki wieprzowej, 10 dag słoniny, 1 szklanka rosołu, sól<br>MARYNATA:<br>3 łyżki oleju, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 3 liście laurowe, po 2 gałązki natki pietruszki, świeżego rozmarynu i tymianku, 2 ząbki czosnku<br>NADZIENIE:<br>1/2 szklanki bułki tartej, 1 jajko, 2 łyżki natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz Przygotować marynatę: czosnek obrać i grubo posiekać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego