sicie otrząsnąć z nadmiaru mąki, masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, bakalie i pianę z białek, ostrożnie wymieszać, podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, piec 90-100 min w temperaturze 180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.<br>Mus brzoskwiniowy<br>Składniki:<br><gap><br>Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć