Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki, przełóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by całkowicie je przykryła. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Odcedź wodę, ponownie zlej skórki zimną wodą, i gotuj. Proces gotowania powtórz 5 razy, ale gotuj tylko kilka minut. Dzięki kilkakrotnemu gotowaniu usuniesz ze skórek pomarańczowych całą nieprzyjemną w smaku gorycz. Podczas ostatniego gotowania dodaj do wody szczyptę soli.
Przygotuj syrop. Dwie szklanki cukru zlej szklanka wody, dodaj łyżkę masła i
skórkę) dokładnie wyszoruj szczotką pod bieżącą ciepłą wodą i osusz papierowym ręcznikiem.<br>Skórkę każdej pomarańczy ponacinaj końcem ostrego można na krzyż i ostrożnie zdejmij. Następnie pokrój skórki w cienkie paseczki, przełóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by całkowicie je przykryła. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Odcedź wodę, ponownie zlej skórki zimną wodą, i gotuj. Proces gotowania powtórz 5 razy, ale gotuj tylko kilka minut. Dzięki kilkakrotnemu gotowaniu usuniesz ze skórek pomarańczowych całą nieprzyjemną w smaku gorycz. Podczas ostatniego gotowania dodaj do wody szczyptę soli.<br>Przygotuj syrop. Dwie szklanki cukru zlej szklanka wody, dodaj łyżkę masła i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego