Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
spore urozmaicenie do naszej kuchni.
Jarskie krokieciki - dla 4 osób,
200 g ryżu, 3-4 marchewki, olej do smażenia, 3 żółtka, natka, sól, pieprz.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, marchewki oskrobać, zetrzeć na tarce, startą marchewkę, ryż i żółtka wyrobić na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować krokiety. Olej rozgrzać na patelni, smażyć krokiety partiami. Odsączyć z tłuszczu. Udekorować gałązkami natki. Krokiety możemy podawać z korniszonami lub marynowanymi grzybami.
Zupa cytrynowa z ryżem - dla 4 osób.
100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.
Ryż ugotować
spore urozmaicenie do naszej kuchni.<br>Jarskie krokieciki - dla 4 osób,<br>200 g ryżu, 3-4 marchewki, olej do smażenia, 3 żółtka, natka, sól, pieprz.<br>Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, marchewki oskrobać, zetrzeć na tarce, startą marchewkę, ryż i żółtka wyrobić na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować krokiety. Olej rozgrzać na patelni, smażyć krokiety partiami. Odsączyć z tłuszczu. Udekorować gałązkami natki. Krokiety możemy podawać z korniszonami lub marynowanymi grzybami.<br>Zupa cytrynowa z ryżem - dla 4 osób.<br>100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.<br>Ryż ugotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego