Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zyski i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy iść dalej tą drogą, czy nie zacząć robić kilku rzeczy dobrych, z gwarancją jakości.

- A co z eksportem? Na dalszym planie...

- Jest pani w błędzie. Już w przyszłym roku chciałbym zrealizować, przynajmniej w dziedzinie sera ementalera, metodę HACCP (warunki, określające jakość wyrobu gotowego). Oznacza to stworzenie systemu zabezpieczającego przed pogorszeniem wyrobu gotowego. Mając ten system, mogę rozmawiać na temat norm ISO i norm, które obowiązują w Unii. Trzeba być przygotowanym na otwarcie granic i pytania o normy. Jest to wyzwanie kosztowne, ale konieczne. Jeżeli uda się go zrealizować, to nie będzie specjalnych trudności, by
zyski i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy iść dalej tą drogą, czy nie zacząć robić kilku rzeczy dobrych, z gwarancją jakości.&lt;/&gt;<br><br>&lt;who1&gt;- A co z eksportem? Na dalszym planie...&lt;/&gt;<br><br>&lt;who2&gt;- Jest pani w błędzie. Już w przyszłym roku chciałbym zrealizować, przynajmniej w dziedzinie sera &lt;orig&gt;ementalera&lt;/&gt;, metodę HACCP (warunki, określające jakość wyrobu gotowego). Oznacza to stworzenie systemu zabezpieczającego przed pogorszeniem wyrobu gotowego. Mając ten system, mogę rozmawiać na temat norm ISO i norm, które obowiązują w Unii. Trzeba być przygotowanym na otwarcie granic i pytania o normy. Jest to wyzwanie kosztowne, ale konieczne. Jeżeli uda się go zrealizować, to nie będzie specjalnych trudności, by
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego