zemleć w maszynce. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać drobno pokrojoną kapustę, przecier pomidorowy oraz kminek. Wlać 4 szklanki wrzącej wody i gotować na małym ogniu 20 min. Dodać soję, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować jeszcze 5-10 min. Podawać z grzankami.<br><br><tit1>PILAW Z PROSEM I BAKŁAŻANAMI</tit1><br>2 bakłażany (60 dag), 20 dag prosa (kaszy jaglanej), 1 cebula (10 dag), 2 ząbki czosnku, 10 dag suszonych moreli, 1 szklanka białego wytrawnego wina, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki pasty sezamowej (tahini), 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka zmielonych nasion kolendry, 4 goździki