Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
owocami
(Z SEREM I GALARETKĄ OWOCOWĄ)
Produkty na 20 porcji:
26 dag masła, 1 i 1/2 szklanki cukru, 30 dag mąki, 5 łyżek mleka, 5 jajek, 1/2 proszku do pieczenia, 25 dag kremówki, 2 łyżki żelatyny, sok z cytryny, 1 kg twarogu, galaretka, 2 kg owoców mieszanych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.
2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką
owocami<br>(Z SEREM I GALARETKĄ OWOCOWĄ)<br>Produkty na 20 porcji:<br>26 dag masła, 1 i 1/2 szklanki cukru, 30 dag mąki, 5 łyżek mleka, 5 jajek, 1/2 proszku do pieczenia, 25 dag kremówki, 2 łyżki żelatyny, sok z cytryny, 1 kg twarogu, galaretka, 2 kg owoców mieszanych<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.<br>2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego